Gratis muziek downloaden met Google

Google, ook voor muziek

Google, muziek downloaden uit open directories.

Een van de handige manieren om op internet gratis muziek te downloaden is door het gebruik van Google. Met de populaire zoekmachine kun je namelijk heel snel en handig mp3 bestanden zoeken die in zogenaamde ‘open directories’ worden aangeboden. Je kunt met Google in deze directories zoeken met behulp van speciale commando’s. Wil je weten hoe je precies muziek kunt downloaden met Google? Dan vind je op deze pagina het antwoord op die vraag.

Het op deze manier downloaden van muziek is niet per definitie legaal. Het downloaden van muziek waarop copyright berust is in Nederland illegaal. Gebruik je Google om op deze manier muziek te downloaden waarop geen copyright rust of download je muziek op deze manier die je zelf op cd bezit? Dan lijkt het wel een legale manier van downloaden.

Hoe moet het?

Om muziek te zoeken met Google bezoek je (logisch ;)) eerst de Google website. In het zoekveld geef je de volgende code in:

index of” “parent directory” “last modified” {ZOEKWOORD} .mp3 -faq

Vervang {ZOEKWOORD} door de naam van een liedje, de naam van een album of de naam van een artiest en druk vervolgens op . Nu zal Google een pagina weergeven die er als volgt kan uitzien:

De zoekresultaten van Google voor een zoekopdracht naar losse mp3 bestanden.

De zoekresultaten van Google voor een zoekopdracht naar losse mp3 bestanden.

Op deze pagina zie je een overzicht van alle directories waar Google resultaten heeft gevonden die overeenkomen met de zoekopdracht die je hebt gegeven. Klik een van de links aan om deze directory te bezoeken. Ga vervolgens binnen deze directory met je muis op een mp3 bestand staan en klik met je rechtermuisknop. Kies vervolgens voor ‘bestand opslaan als’ om het mp3 bestand gratis te downloaden.

Hoe werkt het?

Om te begrijpen hoe Google nu precies kan helpen met het zoeken van mp3 bestanden moet je weten hoe de zoekmachine werkt: de Google-bot bezoekt 24 uur per dag websites. De inhoud van deze websites wordt in een database opgeslagen en geanalyseerd.

Op basis van deze analyse wordt voor elke zoekopdracht het beste resultaat weergegeven als gebruikers van Google een zoekopdracht plaatsen. Naast websites met daarop ‘normale’ pagina’s voegt Google ook websites aan haar index toe met alleen bestanden. Deze bestanden kunnen afbeeldingen of documenten bevatten maar ook muziek-bestanden worden aan de index toegevoegd.

Om deze directory’s te ontsluiten voor gebruikers van de Google zoekmachine zijn er speciale commando’s waarmee je kunt zoeken binnen directory’s naar bestanden met bepaalde extensies, bepaalde grootte’s of namen. In het voorbeeld hierboven wordt gezocht naar alle bestanden met de extensie ‘mp3’.

Problemen

Helaas gaat het zoeken naar mp3 bestanden met Google niet altijd goed. Dit heeft niet te maken met Google en haar zoekmachine maar juist met de mensen die de directories waarin muziek wordt opgeslagen beheren. Zo verdwijnen er regelmatig directories waardoor de bestanden die erin worden aangeboden niet meer gedownload kunnen worden. Ook wordt er regelmatig spam en spyware verspreid via bestanden die muziekbestanden lijken maar in werkelijk iets anders zijn. Let daarom goed op tijdens het zoeken en downloaden van muziek met Google.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s