Wat is Tubidy: Muziek downloaden op mobiele telefoons met Tubidy

Snel en gemakkelijk muziek downloaden op mobiel met Tubidy.

Snel en gemakkelijk muziek downloaden op mobiel met Tubidy.

Als je een smartphone, tablet of mini-laptop gebruikt om onderweg mee te internetten dan ken je misschien Tubidy. Voor de mensen die Tubidy niet kennen: Tubidy is een website waar je heel snel en gemakkelijk een losse mp3 kunt downloaden. Vooral als je onderweg bent en je je favoriete liedje wil horen is Tubidy ideaal: je kunt heel snel en zonder hoge kosten (afhankelijk van je mobiele abonnement) muziek downloaden op mobiele telefoons, tablets en laptops/computers.

Om muziek te downloaden met Tubidy heb je weinig nodig: op bijna elke Android smartphone of tablet werkt de Tubidy website namelijk probleemloos. Ook op desktop- en laptop computers kun je heel snel en makkelijk muziek downloaden via Tubidy. Wel is het zo dat muziek downloaden op je thuiscomputer beter gaat via andere downloadprogramma’s en downloadwebsites voor muziek: Tubidy is vooral geschikt voor het downloaden van losse mp3 muziek bestanden via mobiel internet (bron).

Niet voor Apple iPhone en  iPad

Gebruikers van een  iPhone of iPad van Apple hebben pech: Tubidy werkt namelijk niet op het Apple iOS. De reden daarvoor is onduidelijk: het lijkt erop dat Apple de bestanden die Tubidy download niet kan openen vanwege een ander bestandsformaat. Voor muziek downloads op Apple iPhone en iPad is iTunes een goede keuze, maar dat is niet gratis…

Hoe moet je muziek downloaden met Tubidy

Muziek downloaden via Tubidy is erg gemakkelijk. Downloaden op zowel smartphones, tablets als computers verloopt via de browser. Surf naar Tubidy.mobi om te starten met het downloaden van muziek. Op de Tubidy website vind je boven in de interface een invul-veld. Dat veld kun je gebruiken om muziek te zoeken, typ bijvoorbeeld de naam van een artiest, de titel van een album of de naam van een leuk liedje in. Druk op ‘search’ om Tubidy te laten starten met het zoeken van jouw muziek download.

Na korte tijd geeft Tubidy een lijst weer met liedjes die je kunt downloaden (en die overeen komen met jouw zoekopdracht). Klik op de titel van het liedje dat je wil downloaden om naar een nieuw scherm geleid te worden waar je het liedje daadwerkelijk kunt downloaden. Het formaat om te downloaden kun je in dit scherm kiezen, normaliter moet je kiezen voor MP3 audio. Maar ook andere formaten kun je gebruiken voor het gratis downloaden van muziek. In het screenshot hieronder zie je hoe het scherm eruit ziet dat je kunt gebruiken voor het selecteren van het juiste bestandsformaat.

je kunt op Tubidy gratis muziek downloaden in een aantal bestandsformaten waaronder MP3.

je kunt op Tubidy gratis muziek downloaden in een aantal bestandsformaten waaronder MP3.

Tubidy download muziek via videowebsites als Youtube, Liveleak en Vimeo. Of Tubidy daarmee een legale manier is om gratis muziek te downloaden is niet zeker. Zolang Tubidy werkt om muziek te downloaden op je smartphone, tablet of computer is het echter een prima manier om onderweg of op vakantie snel een enkel liedje te downloaden. Voor volledige album downloads is Tubidy minder geschikt.

Bronnen en meer informatie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s