Hoe moet je gratis muziek downloaden van het internet

Hoe moet je muziek downloaden van internet?

Hoe moet je muziek downloaden van internet?

Het internet barst van de muziek die je gratis kunt downloaden. Wil je weten hoe en waar je het beste gratis muziek kunt downloaden? Op mijn nieuwe blog wil ik regelmatig handleidingen en informatie publiceren over websites, mp3 zoekmachines en p2p software waarmee je gemakkelijk en snel grote hoeveelheden muziek kunt downloaden.

Ook voor het downloaden van losse mp3 bestandjes kun je overigens prima terecht op dit blog. Want ook daarover wil ik graag een handleiding maken. Voor vandaag een overzicht van de beste manieren om snel gratis muziek te downloaden via p2p software en via websites/mp3 zoekmachines.

Deze pagina is verdeeld in twee stukken. Allereerst een korte inleiding over mp3 zoekmachines en muziek download websites waarmee je gemakkelijk losse liedjes als mp3 bestand kunt downloaden. Verderop in het artikel vind je daarnaast ook informatie over het downloaden van mp3 bestanden en volledige albums via P2P software (denk aan Bittorrent) en via Usenet/Nieuwsgroepen software (zoals SABnzbD).

Download-websites en mp3 zoekmachines

Het aantal websites waar je op internet muziek in de vorm van losse mp3 bestanden kunt downloaden is enorm. Zo is het met Google al mogelijk, door te zoeken op de titel van een liedje in combinatie met het zoekwoord ‘mp3‘, om snel losse mp3 bestanden te downloaden. Ook via andere sites zoals SoundCloud of Grooveshark is het downloaden van muziek zonder ervoor te betalen heel goed mogelijk.

Naast deze ‘legale’ websites om gratis muziek te downloaden vind je via de mp3 startpagina een groot aantal mp3 zoekmachines. Met mp3 zoekmachines kun je door te zoeken op de titel van een liedje of de naam van een artiest of band snel een los mp3-bestand downloaden. Dit bestand kun je vervolgens met je smartphone, tablet of mp3 speler gemakkelijk afspelen.

Voor complete, volledige albums is een mp3 zoekmachine minder geschikt en ook met Google, SoundCloud of Grooveshark is het downloaden van volledige albums minder gemakkelijk. Om wel complete albums te downloaden is het gebruik van p2p software of software waarmee je kunt downloaden van Usenet geschikter.

Muziek downloaden met P2P software of Usenet

muziek downloaden met bittorrent

muziek downloaden met bittorrent

Voor het downloaden van complete albums is het gebruik van bittorrent software geschikter. In combinatie met een goed torrent bestand heb je met programma’s zoals uTorrent of Frostwire in mum van tijd een volledige album op je computer staan. En nu de Pirate Bay weer gewoon toegankelijk is voor Nederlanders kun je daar heel goed torrents voor muziek downloads. vinden

Ook Usenet is erg geschikt voor het downloaden van volledige albums. Zeker in combinatie met programma’s als Spotnet, Spotlite of het al eerder genoemde SABnzbD is het downloaden van Usenet erg eenvoudig. Wel heb je een goede usenet-provider nodig voor het downloaden van muziek via Usenet. Daarnasast heb je voor sommige Usenet download programma’s een zogenaamd NZB bestand nodig. Een NZB bestand om muziek te downloaden vind je gemakkelijk met Google door te zoeken op NZB samen met de titel van een album.

 

One thought on “Hoe moet je gratis muziek downloaden van het internet

  1. ik zit met heel beperkt internet in de jungle in costa rica en wil heel gewoon af en toe een liedje downloaden !!geen video want heb ik al problemen!!!is dat nu zo moeilijk zonder die rotzooi van reclame en zo te ontvangen!!?ben gisteren uren bezig geweest!!ik word er hysterisch van!!!help aub!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s